Naakte fietstocht door Amsterdam


World Naked Bike Ride Amsterdam·
Elk jaar vindt er, tot nu toe steeds op de 1ste zaterdag in juli, in Amsterdam een demonstratieve naakte fietstocht plaats door het pittoreske centrum van de hoofdstad.
Het doel van deze fietstocht is allereerst het promoten van het gebruik van de fiets als een veel millieuvriendelijker en goedkoper vervoermiddel dan de auto. Daardoor wordt tevens een bijdrage geleverd aan een vermindering van het gebruik van natuurlijke energiemiddelen, zoals benzine, gas en olie en de uitstoot van CO2.
Tegelijkertijd is fietsen ook veel gezonder voor lijf en leden.
Deze rit wordt naakt verreden om daarmee de kwetsbaarheid van de fietser in het dagelijkse verkeer te illustreren, maar ook om op een ludieke manier te laten zien dat we trots zijn op de kracht en de mogelijkheden van ons eigen lichaam.

Each year, up to now always on the 1st Saturday in July, the World Naked Bike Ride, a 
demonstration, takes places in the scenic center of our capital Amsterdam. The goal of this demonstration is firstly to promote the use of bicycles being much more environmentally friendly and cheaper than the automobile. Secondly we make a contribution to the decrease of the use of fossile energy like petrol, gas and oil and the emission of CO2.

At the same time, cycling is much healthier for life and limb.

We ride naked to emphasize the vulnerabilty of the cyclist in daily traffic but also to show, in a playful manner,  that we are proud of the power and capabilities of our own body  

O